Prater, parcul de distractii vienez

Prater este considerat a fi unul dintre cele mai vechi parcuri de amuzament din lume. Se intinde pe o suprafata de 1.700 de hectare pe o imensa insula vieneza care, in Evul Mediu, era folosita ca teritoriu de vanatoare de catre Habsburgi. Este numit de vienezi si “Wurstelprater”.
Parcul este deschis 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, iar intrarea este libera. Atractiile au fiecare pret separat, variind de la 1,50 la 5 euro, in functie de tip si marime. In perioada rece, multe dintre acestea raman deschise, in functie de conditiile meteo.
Principalele atractii:
Roata Riesenrad, unul din simbolurile Vienei, construita in 1897 de inginerul britanic Walter Basset. Roata si cafeneaua din vecinatatea ei au apartinut unui evreu, Eduard Steiner, care a fost ucis la Auschwitz. A fost distrusa de bombardamentele din 1945, dar refacuta in scurt timp. Mai sunt conservate inca 15 din cele 30 de cabine originale. Are 65 m inaltime si ofera o priveliste minunata asupra orasului.
Muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds a fost deschis in 2011.
In apropierea Riesenrad se afla Lilliputbahn (Calea Ferata Liliputana) care, in perioada de vara, asigura transportul spre Planetarium si Muzeul Prater.
Alt Wiener Grottenbahn este o atractie care se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Este un trenulet care strabate 30 de grote dedicate lumii magice a basmelor.
Praterturm este una dintre noutatile parcului, fiind instalat in 2010. 117 m este inaltimea pana la care urca leaganele suspendate. Recomandat iubitorilor de inaltime si viteza.
Schweizerhaus este cel mai faimos restaurant din Prater si printre cele mai cautate din Viena. Aici se gasesc cele mai bune ciolane de porc si placinte de cartofi, consumate desigur alaturi de o bere rece. Se spune ca exista din 1766 cand era cunoscut cu numele de “Zur Schweizer Hütte”. 

http://www.praterwien.com

Categorii: Austria, Prater, Viena
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *