Radstadt

Radstadt este un oras istoric din regiunea austriaca Salzburg. Este asezat in valea superioara a raului Enns, la poalele muntelui Rossbrand (1.768 m).
O asezare numita “Rastat” (loc de odihna) este mentionata pentru prima data in 1074. Prosperitatea i-a fost asigurata de situarea pe drumul spre Venetia si de monopolul detinut in comertul cu vin. 
In prezent, Radstadt este o statiune populara, numarul turistilor depasind deseori pe cel al locuitorilor. Face parte din regiunea dedicata practicarii sporturilor de iarna Ski Amadé. Vara vizitatorii au la dispozitie o multitudine de trasee turistice amenajate, 500 km de trasee montane pentru biciclisti si una dintre cele mai mari piste de golf ale regiunii.
In centrul istoric al orasului pot fi vizitate biserica gotica consacrata in 1417, cladirea primariei (sec. XVI), Turnul Capucinilor (Kapuzinerturm), un mic lac, castelul Lerchen (muzeul orasului). Exista si o poteca turistica Millenniumspfad: aceasta se intinde de-a lungul zidurilor vechii fortificatii medievale si din loc in loc marcheaza momente din istoria Austriei si a regiunii Salzburg prin cateva afise informative.
In apropierea orasului exista numeroase destinatii turistice:
soseaua panoramica Rossbrand (la 10 km distanta), care duce pana in apropierea varfului Rossbrand. Acest punct montan ofera in zilele senine o impresionanta panorama la 360 de grade a 150 de varfuri din muntii Alpi;
Liechtensteinklamm (30 km) sunt unele dintre cele mai spectaculoase chei ale Austriei, cu un traseu amenajat pentru turisti de un kilometru lungime.
Eisreisenwelt (35 km), cea mai mare pestera de gheata din lume, cu 42 km de galerii;
castelul Hohenwerfen (35 km), cu o vechime de 900 de ani, vedere panoramica, un muzeu despre viata in Evul Mediu si un spectacol cu soimi;
ghetarul Dachstein (35 km) – gondola panoramica (rezervarile trebuiesc facute din timp), un balcon de sticla suspendat intr-un perete al muntelui, un pod suspendat la 400 m, cu vedere catre cele mai inalte varfuri alpine, un palat de gheata;
– orasele istorice Salzburg (70 km) si Hallstatt (63 km)
– mina de sare Hallein (55 km), printre cele mai vechi din lume, cu galerii care ajung in Germania, astfel incat vizitatorii pot trece granita in subteran.
Grossglockner Hochalpenstrasse (100 km), cea mai frumoasa sosea alpina din Austria, care ajunge la poalele muntelui Grossglockner (3.798 m) si la ghetarul Pasterze.

 

Categorii: Austria, Radsatdt, Radstadt
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *