Rossbrand – Radstädter Hütte

Rossbrand este muntele care domina orasul austriac Radstadt din regiunea Salzburg. Varful lui atinge 1.768 m si este marcat printr-o cruce inscriptionata cu mesajul “Doamne sfinte, locul acesta este minunat!” („Herrgott, ist die Heimat schön!“).
Ceea ce il face deosebit este faptul ca in zilele senine ofera o impresionanta panorama la 360 de grade a 150 de varfuri din muntii Alpi: Dachstein si Bischosmütze, grupa muntilor Hochkönig, dar maiestuosii Hohe Tauern cu varfurile Grossglockner si Grossvenediger. Tot de aici se vad localitatile de la poalele muntelui, Filzmoos si Radstadt.
Exista cateva variante de acces pe varful Rossbrand. Din orasul Radstadt porneste un traseu marcat (poteca 462) care dureaza trei ore. Cu masina sau motocicleta poate fi parcurs Rossbrand Road, fara taxe; din parcarea gratuita drumul se continua pe picioare timp de aproximativ 15 minute. Este un parcurs foarte apreciat si de biciclisti. De asemenea, mai exista si un autobuz (Radstädter Wanderbus), functional din iunie pana in octombrie, iar pretul unui bilet este de 2,50 euro.
La cativa pasi de varf este amenajata si o cabana, Radstädter Hütte, deschisa de la jumatatea lui mai pana la sfarsitul lui octombrie si care ofera bauturi si mancaruri traditionale.
www.radstadt.comPuteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.
Un comentariu

Adaugati comentariu

 *