Salina Hellein – Bad Dürrnberg

Salina Hallein este una dintre cele mai vechi mine de sare, descoperita in urma cu 2.500 de ani de celti, care au sapat primele galerii in muntele Salzberg.
Vizitatorii primesc o salopeta de protectie la intrare, iar apoi strabat prima parte a traseului cu trenuletul”Grubenbahn”. Prima oprire se face intr-o sala sbuterana in care este amenajat un mic cinema unde este proiectat un filmulet ce prezinta povestea minei. Continuarea traseului se face apoi pe picioare, pana la un tobogan de lemn folosit de mineri pentru a cobori in galerii. Toboganul are 50 m lungime. Din aceasta galerie se ajunge la un lac subteran, care va fi strabatut cu o barca de lemn. Urmeaza un al doilea tobogan de lemn, care duce catre galeria cea mai adanca, la 210 m sub pamant, galerie sapata din 1560! Urmatoarea oprire readuce la viata povestea “omului conservat in sare”: cronicile noteaza ca in 1577 in galerie au fost descoperite cadavrele unor mineri celti. Sarea pastrase perfect hainele si corpurile acestora.
O treime din teritoriul minei se afla in Austria, iar celelalte doua treimi in Germania. Asa ca vizitatorii au ocazia sa treaca granita dintre cele doua tari pe sub pamant.
Sarea exploatata din saline a fost “aurul alb” al orasului invecinat Salzburg. Profiturile uriase au facut ca episcopii orasului sa se bucure de bogatie si putere. Cel mai faimos dintre acestia, Wolf Dietrich von Raitenau (1559 – 1617) a construit magnificele cladiri baroce care inca mai pot fi admirate in orasul in care s-a nascut Mozart.
Ghidul vorbeste in limbile germana, engleza si italiana. Turul dureaza 75 de minute. Se recomanda incaltaminte solida si haine calduroase. Este interzis accesul copiilor sub 4 ani.
Langa mina este amenajata o parcare incapatoare si gratuita.
Program de vizitare: 
Aprilie – Octombrie: 9:00 – 17:00
Noiembrie- Martie: 10:00 – 15:00
Adresa: Ramsaustrasse 3, A-5422 Bad Dürrnberg
Pretul unui bilet: 21 euro. Biletul include turul salinei, vizita la Muzeul Satului Celtic (aflat langa salina, in Bad Dürrnberg), intrarea in Muzeul Celtic din Hallein si vizitarea Muzeului faimosului colind Silent Night (Stille Nacht) din Hallein.
www.salzwelten.at


Categorii: Austria, Hallein
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.
Un comentariu

Adaugati comentariu

 *