Bellagio, perla Lacului Como

Bellagio este una dintre cele mai faimoase statiuni situate pe malul Lacului Como. Este asezata in varful promontoriului care separa lacul in bratul Como si bratul Lecco. In secolul al XVIII-lea, Bellagio era unul dintre cele mai renumite locuri de vilegiatura din Europa, avand vizitatori faimosi precum Stendhal sau Franz Liszt.
Este unul dintre cele mai romantice locuri din regiune, fiind supranumit “perla Lacului Como”. In centrul vechi alterneaza hoteluri si restaurante de lux, amintind eleganta secolelor trecute, dar si locuinte tipice si magazine cu produse de calitate, insirate de-a lungul stradutelor si scarilor care urca de la malul lacului.
In zona Loppia pot fi vazute ancorate doua gondole lariene (“Giulia” si “Rosina”), vechi ambarcatiuni folosite pana la jumatatea secolului trecut la transportul marfurilor pe Lacul Como. Gondolele erau botezate cu nume feminine, iar cele de dimensiuni mai mari purtau si numele localitatii de apartenenta.

Obiective turistice in Bellagio:

Vila si Parcul Melzi d’Eril vila a fost construita pe malul Lacului Como de ducele Francesco Melzi d’Eril, vicepresedintele Primei Republici Italiene din vremea lui Napoleon. Parcul de langa vila este amenajat in stil englezesc si cuprinde o gradina orientala, Chioscul Maur, o capela si o padurice de bambus.  Este deschis de la 31 martie pana la sfarsitul lui octombrie, iar pretul unui bilet este de 6.50 euro.
Parcul de la Villa Serbelloni este situat in apropierea varfului promontoriului, intr-o zona in care se spune ca Plinius cel Tanar, apropiat al imparatului Traian, avea o vila numita “Tragoedia”. Vila apartine actualmente Fundatiei Rockefeller. Pentru parc se organizeaza vizite cu ghid de doua ori pe zi, iar pretul unui bilet este de 9 euro.
Biserica San Giacomo – apartine stilului romanic-lombard (sec. XII), fiind opera artistilor locali. In interior este decorata cu mozaicuri de la inceputul sec. XX, o statuie de lemn policrom a lui Hristos in stil spaniol baroc, un triptic de Vincenzo Foppa, iar altarul este din sec. al XVI-lea.
Biserica San Giorgio – se afla langa primaria orasului si a fost construita in sec. al XI-lea. Pe sub turnul clopotnitei trece una din caile de acces in partea de sus a orasului. Biserica adaposteste o statuie de lemn a Sfintei Maria care este purtata in procesiune in fiecare a doua duminica din septembrie.

www.bellagiolakecomo.com

 

Categorii: Bellagio, Italia
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *