Bruges

Bruges, situat in vestul regiunii Flandra din Belgia, este numit si “Venetia Nordului”, datorita canalelor care strabat orasul.
Centrul sau este printre cele mai bine conservate din Europa si este inclus pe lista patrimoniului UNESCO.
Dupa Bruxelles, Bruges (Brugge in flamanda) este unul dintre orasele cele mai vizitate ale Belgiei. La inceputuri a fost o fortareata menita sa impiedice expansiunile vikingilor. A cunoscut perioada cea mai infloritoare in secolele XIV – XV, in vremea cand era unul din cele mai mari centre de comert de tesaturi. In portul orasului soseau corabii pline cu lana, vinuri si condimente, care se inapoiau incarcate cu tesaturi fine si pretioase.
Bruges datoreaza conservarea aspectului medival atat faptului ca a suferit putine daune in timpul celor doua razboaie mondiale, dar si faptului ca in oras traficul este mentinut redus, iar panourile publicitare sunt o raritate.
In biserica Basiliek van het Heilig Bloed se pastreaza un flacon cu Sfantul Sange care este purtat in fiecare an intr-o procesiune cu caracter medieval. Aceasta traditie se pastreaza din 1291.
La muzeul de arta din oras (Groeninge Museum) pot fi vazute numeroase opere ale artistilor care au trait si lucrat in Bruges, printre care si Hieronymus Bosch, Pieter Brueghel si Jan van Eyck. Pretul unui bilet este de 8 euro.
Intr-una din catedralele din oras (Onze Lieve Vrouwekerk) este conservata si o sculptura a lui Michelangelo Buonarotti, o Madonna din marmura, care era destinata initial Domului din Siena.

http://wikitravel.org/en/Bruges
https://bezoekers.brugge.be/en

Categorii: Belgia, Bruges
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.
2 Comentarii

Adaugati comentariu

 *