Gaeta

Gaeta este un oras italian din provincia Lazio, situat la 130 km sud-est de Roma. Este asezat in golful omonim, pe malul Marii Tireniene.
Virgiliu, in “Eneida”, scrie ca denumirea portului provine de la Caieta, doica lui Enea, care ar fi fost ingropata in aceste locuri de eroul troian.
Orasul este dominat de Catedrala dedicata Sfintilor Erasmo si Marciano, inaltata in secolul al XI-lea. Gaeta este faimoasa si pentru cele sapte plaje care aduna in fiecare an un numar impresionant de turisti. Cea mai apreciata este plaja Serapo, cu nisip fin si alb. 
Un loc faimos este Montagna Spaccata, o stanca de pe malul marii, despre care spune ca a crapat la moartea lui Isus Hristos. De-a lungul treptelor care conduc spre baza stancii se afla o capela si un insemn faimos, cu urma unei maini, cunoscuta drept “Mana turcului” (“La mano del turco”). Un marinar turc, caruia nu-i venea sa creada legenda stancii despicate la moartea lui Isus pe cruce, s-a sprijinit cu o mana pe piatra, care a devenit in mod miraculos moale, iar urma ei a ramas imprimata pentru totdeauna.
Tot in aceasta zona exista livezi de maslini care produc faimoasele masline de Gaeta (olive di Gaeta), apreciate in toata Italia.

www.gaetaturismo.it/

Categorii: Gaeta, Italia
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *