Kriopigi – Peninsula Halkidiki

Kriopigi este o statiune situata in Peninsula Halkidiki, pe bratul Kassandra, la 90 km de Salonic
Peninsula Halkidiki se afla in nordul Greciei si face parte din regiunea Macedonia Centrala. Cu o suprafata de 4.400 km patrati, Halkidiki are trei brate: Kassandra, Sithonia si Athos, acesta din urma fiind regiune autonoma. Capitala peninsulei este Polygyros.
Kriopigi este construit pe un deal impadurit cu pini si livezi de maslini, cu vedere la Golful Toroneos, pe ruinele cetatilor antice Flegra si Neapolis.
Vara este una dintre statiunile populare din Halkidiki, punand la dispozitia turistilor toate serviciile necesare (banci, servicii medicale, magazine, restaurante etc). Produsele locale sunt de foarte buna calitate: miere, fructe, vinuri, masline si ulei de masline. Complexurile hoteliere moderne si cladirile traditionale grecesti coexista in Kriopigi. 
Plaja Kriopigi este amenajata cu umbrele si sezlonguri, baruri si taverne. Nisipul este fin pe cea mai mare parte a plajei, dar exista si zone cu pietris. Apa marii nu este foarte adanca.
Din statiune se pot organiza excursii catre Muntele Athos, pesterile din Petralona, Olynthos si Stagira (locul de nastere al lui Aristotel).
Bratul Kassandra a fost atins in vara lui 2006 de un incendiu de vegetatie foarte puternic care s-a extins pe parcursul a 5 zile si pe zone foarte intinse, distrugand cateva cladiri si afectand puternic economia zonei. Kriopigi s-a numarat printre orasele afectate.

http://www.halkidikitravel.com
http://halkidiki.com

Categorii: Grecia, Halkidiki, Kriopigi
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *