Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari se afla la 12 km de Ramnicu Valcea, in zona Subcarpatilor Valcii.
Galeria de acces in salina din Ocnele Mari are 1.300 m, iar distanta se parcurge cu un autobuz care circula o data la 30 de minute. Suprafata amenajata este de 20.000 mp, iar salile au o inlatime de 8 m. 
Afectiunile care se pot trata in salina sunt: astm bronsic,  infectii respiratorii, bronsite, rinite, sinuzita maxilara, diverse tipuri de alergii, nevroza, stari de oboseala cronica.
In salina sunt amenajate: o biserica, terenuri de fotbal, baschet, volei si tenis, mese de ping-pong, restaurant si crama, magazin de suveniruri.
Temperatura din subteran pe tot parcursul anului este intre 13 – 15 grade.
Terapia propriu-zisa constain inhalarea aerosolilor salini. Acestia sunt microparticule aflate in suspensie in mediu gazos. Prin inhalare (nazal si oral), se depun pe caile respiratoare superioare. Cei de dimensiuni foarte mici reusesc sa ajunga si in organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare). Aerosolii salini dezinfecteaza mucoasele, elimina toxinele, reduc micro-organismele iritante, refac elasticitatea membranelor celulare. 
Persoanele sanatoase se pot expune cel putin o jumatate de ora, pe cand persoanele bolnave au nevoie de cure de 24 – 30 zile, cu expunere de o ora pe zi.

Pretul unui bilet: 17 lei.

www.salinaocnelemari.ro
www.valceaturistica.ro/destinatii/salina-ocnele-mari/

Categorii: Ocnele Mari, Romania
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *