Abatia San Magno

Abatia San Magno este situata in orasul Fondi din provincia italiana Latina.
Locul in care a fost ridicata manastirea a fost teatrul unuia dintre cele mai sangeroase episoade ale persecutiei crestinilor din vremea imparatului Decius. Dupa edictul din 250, care le cerea sa isi schimbe religia sau sa moara, multi crestini se refugiasera in aceste locuri, ascunzandu-se pe Muntele Arcano. Atunci cand au fost descoperiti, au ales sa moara. Papa Grigore I cel Mare povesteste cum mai tarziu, in 522, a fost ridicata aceasta manastire pentru a comemora pe San Magno, ucis impreuna cu calugarul egiptean San Paterno si alti 2597 de crestini.
Manastirea a depins de benedictinii de la Montecassino sau, mai tarziu, de cei de la Manastirea Monte Oliveto (Siena) pana la inchiderea ei, in 1807. In ultimii ani insa, Regiunea Lazio a achizitionat si restaurat complexul monastic si l-a incredintat Arhidiecezei din Gaeta.
Din structura manastirii fac parte: biserica din epoca medievala, in forma de cruce latina si decorata cu fresce de valoare; biserica renascentista dedicata cultului benedictin; o moara, casa de oaspeti si vase pentru prelucrarea uleiului de masline.

Pe varful Muntelui Arcano, accesibil parcurgand un drum usor, se afla sanctuarul antic Madonna della Rocca. De pe varf pot fi admirate panorama orasului Fondi si Marea Tireniana.

http://www.monasterosanmagno.it/

Categorii: Fondi, Italia
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.
Un comentariu

Adaugati comentariu

 *