Casa traditionala greceasca din Theologos, Insula Thassos

Theologos (Θεολόγος), “cuvantul lui Dumnezeu”, este un sat de munte din partea centrala a Insulei Thassos, unul dintre cele mai vizitate de turisti.
Inainte de construirea drumurilor de legatura de pe insula, satele montane aveau o existenta autonoma, fiind foarte dificila comunicarea intre ele. Singurele cai de acces erau potecile strabatute cu catarii sau pe jos.
Theologos a fost si vechea capitala a insulei, pana la ocuparea ei de catre otomani. In zilele noastre este considerata capitala culturala din Thassos datorita conservarii arhitecturii si obiceiurilor traditionale.
Muzeul Folcloric din Theologos este amenajat in conacul Hatzigiorgis, din centrul satului. La parter se afla o colectie de unelte si utilaje agricole folosite de locuitorii de altadata. Etajul este amenajat ca o casa traditionala greceasca, intr-un stil care aminteste intr-o masura si de casele bunicilor nostri.
Hatzigiorgis a fost o figura emblematica a satului, declarand revolutia impotriva turcilor si respingand corabiile acestora.
Muzeul este deschis zilnic între orele 11:00 -14:00 şi 19:00 – 23:00.
http://www.go-thassos.gr

Categorii: Grecia, Thassos, Theologos
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.
Un comentariu

Adaugati comentariu

 *