Gradina Botanica Brera

Gradina Botanica Brera, desi situata in centrul orasului Milano, in curtea Palatului Brera, este o mica oaza de liniste pentru orice vizitator.
A fost deschisa in 1774 din vointa imparatesei Maria Tereza de Austria, impreuna cu Observatorul Astronomic, situat in Palatul Brera. Institutia avea finalitate didactico-stiintifica pentru studentii de la medicina si farmacie.
Actualmente gradina apartine Universitatii din Milano.
Printre exemplarele cele mai frumoase din Gradina Botanica Brera se numara doi gingko biloba (printre cei mai vechi din Europa), un tei de 40 de metri si un nuc de Caucaz. Cei doi ginkgo biloba au fost adusi din China in 1775, la un an de la infiintarea gradinii. Unul dintre arbori este mascul si produce polen, iar celalalt este femela si face fructe. Diferentierea pe sexe este o particularitate a acestui tip de arbore. De asemenea, gingko biloba este una dintre cele mai vechi plante de pe Terra, fiind gasite fosile de acum 250 de milioane de ani.
Din 2013, este facilitata si vizita persoanelor nevazatoare care, prin diseminarea a mii de senzori in spatiul gradinii si cu ajutorul unui baston special, au posibilitatea sa perceapa mai bine spatiile, parfumurile si zgomotele care caracterizeaza viata gradinii botanice. 
Intrarea este libera, iar programul de vizitare variaza in functie de anotimp.

http://www.grandigiardini.it
http://www.brera.unimi.it

Categorii: Brera, Italia, Milano
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *