Giola, piscina sirenelor din Insula Thassos

Giola este o piscina naturala, formata prin prabusirea tavanului unei grote de pe malul marii si alimentata cu apa adusa de valuri. Se afla in zona Astris, in sud-estul Insulei Thassos.
In zilele in care marea este calma, apa din piscina devine limpede si oglindeste culoarea cerului. In ziua in care am vazut-o, dupa ploaie si cand marea era agitata, piscina era in perioada de “realimentare” cu apa de mare si nu avea culoarea verde-smarald din pliantele turistice.
Desi la prima vedere nu pare, apele au o adancime de 8 m, fiind o atractie pentru amatorii sariturilor de la inaltime. Apa este mai calda decat cea din mare. I se spune “pisicina sirenelor”, locul unde ziua se scalda oamenii, iar noaptea, nevazute de nimeni, sirenele.
Se afla intre Potos si Astris, la o distanta de aproximativ 2 kilometri de drumul principal. O parte a drumului poate fi parcursa si cu masina, iar restul drumului este mai accidentat, dar pitoresc. Strabate livezi de maslini pana pe malul stancos al marii si este marcat corespunzator. In perioada estivala, in apropiere se afla si un bar mobil cu ceva bauturi si gustari proaspete.
Alte atractii din zona sunt Manastirea Arhanghelului Mihail si plaja Salonikios.

www.thassos-view.com/

Categorii: Grecia, Thassos
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *