Salonikios Beach – Insula Thassos

Salonikios Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Insula Thassos.
Se afla in zona Astris si in apropiere de o alta plaja frumoasa, Psili Ammos sau “plaja cu nisip fin”. Aceasta regiune insorita, cu climat bland si apropiata de mare, ofera conditii perfecte pentru cultivarea maslinilor. In timpuri mai vechi, locuitorii din satele de munte coborau cu magarusii pe potecile luminate de stele pentru a incepe culesul maslinelor. De aceea, locul s-a numit Astris sau satul cu cer instelat.

Salonikios Beach este situata in aproapierea celui mai sudic punct al insulei si este orientata catre vest, fapt ce o face locatia perfecta pentru a admira apusuri spectaculoase.
Distanta fata de Limenas, capitala insulei, este de 48 de kilometri, iar fata de Potos – 7 kilometri.
Plaja este amenajata cu paturi din paleti acoperite cu perne, umbrare din panza si hamacuri. De asemenea exista si un mic beach bar cu bauturi si gustari proaspete. 
Este o plaja mai putin cunoscuta si mai retrasa, fiind situata la cativa kilometri de strada principala. Este accesibila pe un drum pietruit care strabate o padurice de pini. Si pe malul marii se afla cativa pini care ofera umbra naturala celor mai putini rezistenti la caldura mediteraneana.
In zilele cand marea este calma, apa este foarte cristalina si se poate face snorkelling.
Atmosfera de pe plaja i-a atras porecla de “chill out beach”.
www.thassos-view.com/beaches/salonikios
www.go-thassos.gr/about-thassos/places/salonikios-beach

Categorii: Grecia, Thassos
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.
2 Comentarii

Adaugati comentariu

 *