Sintra

Sintra este unul dintre cele mai cunoscute orase de pe coasta vestica a Portugaliei, situat la 25 km de Lisabona si declarat in 1995 de UNESCO patriomoniu universal.
Pentru lordul Byron era un “paradis terestru”. In secolul al XIX-lea, Sintra a devenit primul centru european al arhitecturii romantice, care imbina elemente renascentiste, maure, gotice si egiptene. Noua sensibilitate s-a reflectat si in amenajarea parcurilor, prin combinarea speciilor locale cu cele exotice. Acest stil unic a influentat arhitectura peisagistica din toata Europa. Compozitorul Richard Strauss spunea ca gradinile din Sintra sunt comparabile cu cele din Sicilia, Italia, Grecia sau Egipt.
Palácio Nacional de Sintra domina orasul cu hornurile lui conice. Cu circa 400.000 de vizitatori anul, este cel mai vizitat castel al Portugaliei. Originile lui dateaza din perioada ocupatei islamice, dar in secolul al XII-lea a intrat in posesia familiei regale portugheze, care vreme de cateva secole a creat un amestec seducator de stiluri manueline, gotice si maure.
Palácio Nacional de Pena, inaltat in varful unei coline deasupra orasului, poate fi vazut in zilele senine chiar din Lisabona. In secolul al XIX-lea, regele Ferdinand al II-lea a construit acest palat peste ruinele unuia mai vechi, din perioada medievala. A fost destinatia preferata a catorva generatii din familia regala in perioadele toride de vara. Palatul este imprejmuit de Parcul Pena, care se intinde pe o suprafata de 200 de hectare si care a fost construit tot in vremea lui Ferdinand al II-lea. Potrivit tendintelor din epoca, au fost aduse plante din toate cele patru zari ale lumii: magnolii si gingko biloba din China, ferigi australiene, sequoia nord-americani, chiparosi japonezi.
Plajele din Sintra au nisip auriu si stanci abrupte cu vederi panoramice la Oceanul Atlantic. 

http://www.ezportugal.com/sintra-portugal
http://www.parquesdesintra.pt/

Categorii: Portugalia, Sintra
Puteti urmari comentariile la acest articol prin feed-ul RSS 2.0.
Puteti adauga un comentariu, sau trackback din propriul site.

Adaugati comentariu

 *